Η Θεία Θεανώ σήμερα προτείνει….

Απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαίο θεμέλιο για την παραγωγή ικανού έργου, είναι σε κάθε περίπτωση, η Ενεργοποίηση του Κατάλληλου ανθρώπου στην Κατάλληλη θέση. Οτιδήποτε μη συμβατό μ’ αυτό, είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Δυστυχώς, στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, ισχύει κατά κανόνα το…δεύτερο, δηλαδή Μη Κατάλληλοι άνθρωποι σε λάθος θέσεις, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Γράφει ο Χρήστος Καϊστριώτης

Όπως όμως όλοι οι Κανόνες, έχει και αυτός τις εξαιρέσεις του. Επειδή δε αυτές οι εξαιρέσεις είναι λίγες, ειδικά στον Δημόσιο-Κρατικό τομέα, όταν προκύπτουν πολύ το φχαριστιόμαστε! Σαν τον οδοιπόρο που βρίσκει ένα μπουκάλι κρύο νερό, μόλις βγαίνει από την Έρημο. Σαν τον πεινασμένο που του προσφέρουν λίγο ψωμί, έπειτα από μερόνυχτα ασιτίας.

Μια τέτοια Φωτεινή εξαίρεση, που ρίχνει Βάλσαμο στις πληγές των Φτωχών, Νέων και Παλαιών, είναι η Θεία Θεανώ, που και Θεανώ είναι Και Φωτίου!… Εκ του Θείου δηλαδή εκπορευόμενη και εκ του Φωτός, πράγμα που σημαίνει συνδυασμός εκπληκτικός! Αυτήν λοιπόν την γυναίκα επέλεξε ο Ηγέτης, να διαχειριστεί τα της Αλληλεγγύης, του πιο ευαίσθητου και πλέον σημαντικού τομέα της κυβερνητικής πολιτικής.

Τι Εύστοχη επιλογή!… Πόσο ιδανική και τέλεια για να πληρωθεί το ρηθέν κατά τας  Γραφάς «Ο Κατάλληλος άνθρωπος στην Κατάλληλη θέση»! Από την πρώτη στιγμή του διορισμού της, η Θεία Θεανώ μάζεψε τα μανίκια και εξαπέλυσε επίθεση Ανθρωπισμού και Ενημέρωσης-Επιβίωσης προς Φτωχούς και Χειμαζόμενους, Ρακένδυτους και Πεινασμένους, Άστεγους και Απελπισμένους.

Κάθε βδομάδα και Μαγειρική-συνταγή, προσαρμοσμένη στη δύσκολη εποχή και στους Φτωχολιμασμένους ενοίκους της! Τροφές που δεν κοστίζουν και πολλούς ταΐζουν! Πρώτη οδηγία προς Κακομοίρηδες η… Μαρμελάδα! «Μα πως θα αγοράσουμε τα φρούτα;…», αναρωτήθηκαν οι πιο βιαστικοί. «Πως θα αγοράσουμε τη ζάχαρη;» Η Θεανώ όμως τα έχει σκεφτεί όλα: «Αγαπητοί μου φτωχοί, θα Αρπάξετε τους καρπούς από τους έχοντες Φρουτόδεντρα και θα προμηθευτείτε τη ζάχαρη από τις Φιλόπτωχες επιτροπές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!»

Η δεύτερη συνταγή αφορούσε το κυρίως γεύμα και είχε τίτλο «Γεμιστά»! Ναι «Γεμιστά»! Δεν κατάλαβα!…Δεν σας αρέσουν; Τρώτε και μη μιλάτε!! Υστερόγραφο στη συνταγή της Θεανώς, ο τρόπος απόκτησης των απαραίτητων υλικών: «Ριφιφί στα περβόλια των Προνομιούχων Αγροτών και ρύζι ψειριασμένο που πετούν στους Κάδους τα Σούπερ Μάρκετς»! «Και ο κιμάς;», ρώτησαν με θράσος οι Αχόρταγοι Φτωχοί! «Μα δεν έχετε την παραμικρή συναίσθηση των καιρών; Και στα χωριά σας, κιμά τρώγατε;», ήταν η συντριπτική ερωτοαπάντηση της Θείας και εκ Φωτός εκπορευόμενης Θεανούς!

Το κλου όμως ήταν το Επιδόρπιο, γιατί απευθύνονταν σε όλα τα είδη Φτωχών, των Αστέγων συμπεριλαμβανομένων! Πίτες! Πίτες που μπορούν να παρασκευασθούν μόνο με αλευράκι και νερό! Αλεύρι που προσφέρουν δωρεάν τα Άγια Μεγαλομπακάλικα, διαχρονικοί αρωγοί της Κοινωνίας! Οι Άστεγοι ειδικά, δέον όπως προμηθευτούν κομμάτι τενεκολαμαρίνας [ο τενεκές μπορεί να είναι και ξεγάνωτος], το οποίο θα τοποθετήσουν πάνω σε δυό πετρούλες και από κάτω θα ανάψουν φωτιά σε χαρτόνια και σκουπίδια, που περισσεύουν στη χώρα, κυρίως τα τελευταία! Αφού ζεσταθεί ο τενεκές, θα χύνουν στην επιφάνεια  το μείγμα, το προερχόμενο από το αλεύρι και το νερό. Σε λίγα λεπτά η λαχταριστή πιτούλα θα είναι έτοιμη.

Προσκυνώ τη χάρη σου Θεία Θεανώ μας! Φιλώ τα περιποιημένα ποδαράκια σου, Μάνα του Έθνους! Μάνα μας και Πατέρα μας και Αδελφή μας!!!! Άλλοι δημιουργούν συνθήκες Γενοκτονίας και Εσύ την αποτρέπεις! Ξαναφιλώ τα ποδαράκια σου, Φως εκ Φωτός, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα….Συγνώμη, Αγαπητοί φίλοι, αυτό είναι απ’ αλλού! Με παρέσυρε ο οίστρος μου.

Είπα όμως «Μάνα του Έθνους» και θυμήθηκα μια άλλη Μάνα, πάλι του Έθνους, που έζησε δεκαετίες πριν και αποτέλεσε την Πνευματική Πρόγονο της Αγίας Θεανούς Φωτίου. Επίτρεψε Μάνα μας στην Ταπεινότητα μου, να σου ζητήσω με κάθε σεβασμό, να βαδίσεις στα βήματα της και οι Ευχαριστίες και Ευγνωμοσύνες μας προς εσέ θα πολλαπλασιαστούν.

Περπάτα στα Βήματα της Βασίλισσας Φρειδερίκης, της Αγίας εκείνης Βασιλομήτορος, που έπαιρνε τους Λόγγους και τα Βουνά για να ανακαλύψει  Άπορες Κορασίδες, θύματα του Συμμοριτοπολέμου και τις προικίσει με βιβλιάρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το ποσό των 500 Δραχμών!! Πρόσθεσε στην Επισιτιστική προσφορά σου και την Προικοδοτική και θα μείνεις Αθάνατη εις τους Αιώνες των Αιώνων! Έτσι κι αλλιώς, πόσες Άπορες νομίζεις πως θα βρεις; Με τα κριτήρια που βάζετε για να χαρακτηρισθεί κάποιος Άπορος, Δεν θα ξεπεράσουν τις 100 οι Κοπελούδες, που θα δικαιούνται την …Προίκα!

Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι, η Μαμά-Φρειδερίκη για να δώσει τα βιβλιάρια, ζητούσε και χαρτιά Εθνικοφροσύνης, Δεν νομίζω όμως πως η Υπέροχη Θεανώ θα ζητήσει κάτι αντίστοιχο, γιατί είναι Αρκούντως  Δημοκρατική και Εξόχως Αριστερή! Έτσι Δεν είναι;

Προσκυνώντας σε δια γονυκλισίας ….

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s